Frankrijk
Je leest nu

Frankrijk, een zeer veelzijdig vakantieland

0
Blog

Frankrijk, een zeer veelzijdig vakantieland

In de wintermaanden boeken veel mensen alvast hun zomervakantie. Er is dan nog een ruime keuze in het vakantie aanbod, de prijzen zijn gunstig en je hebt iets waar je je in deze koude maanden op kunt verheugen.

Frankrijk is het land dat wereldwijd jaarlijks de meeste toeristen mag ontvangen. Jaarlijks brengen ruim negentig miljoen vakantiegangers een bezoekje aan dit prachtige Zuid-Europese land.

Frankrijk is dan ook een heel veelzijdig vakantieland, iedere toerist ziet zijn of haar vakantie wensen hier wel vervuld worden!

Landen met de meeste Unesco werelderfgoed sites

Frankrijk staat op de vierde plek van landen met de meeste Unesco werelderfgoed sites. 49 plekken zijn namelijk aangewezen als zeer bijzondere locatie Dit kan zijn omdat de plek een grote culturele waarde heeft, een natuurlijke waarde of een combinatie hiervan.

De Unesco-sites zijn heel gevarieerd. Er staan meerdere kastelen en kathedralen op de lijst maar ook prachtige natuurgebieden zoals de vulkaanketen van des Puys (Auvergne) en de Mont Perdu (Pyreneeën). Vakantiegangers die graag steden bezoeken, komen ook aan hun trekken want de oevers langs de Seine in Parijs en de binnenstad van Nice staan ook op de lijst van Unesco werelderfgoed.

Indrukwekkende natuur

Frankrijk heeft een indrukwekkende en zeer gevarieerde natuur en telt wel elf nationale parken. Geniet van de wijngaarden in de Bourgogne, in het noorden van het land. Ontdek het vulkanengebied in de Auvergne in hartje Frankrijk. Zuidelijker ligt de Gorges de Ardèche, een tientallen kilometers lange kloof. Deze plek in Frankrijk  is ideaal voor sportliefhebbers, zij kunnen hier kanoën of kajakken. Ook ideaal voor sportliefhebbers zijn de Franse Alpen. In de zomer kun je hier heerlijk wandelen en in de winter geniet je van alle wintersporten die deze omgeving je te bieden heeft.

Prachtige steden

Frankrijk heeft prachtige steden, ideaal voor een stedentrip. Parijs is tijdens alle seizoenen een prachtige stad om te bezoeken. Geniet van alle cultuur en bezienswaardigheden die deze stad je te bieden heeft. Naast Parijs heeft Frankrijk nog meer steden die het bezoeken meer dan waard zijn. Zo vind je in Lille een historische binnenstad, vele musea en gezellige marktjes. Ook Nice heeft vakantiegangers veel te bieden. Je kunt het verkennen van de stad combineren met het strand, ideaal.

Bonnes vacances! (fijne vakantie)

About Author

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.