Frankrijk
Je leest nu

Nog meer genieten in Frankrijk met de vernieuwde Culinair Frans A-Z app eten en drinken in Frankrijk.

0
Blog

Nog meer genieten in Frankrijk met de vernieuwde Culinair Frans A-Z app eten en drinken in Frankrijk.

Steeds meer Nederlanders gebruiken de vernieuwde Culinair Frans A-Z app: het meest complete woordenboek F-N en N-F met uitspraak van 24.350 woorden en zinnen in het Frans. De menukaart is geen verrassing meer en boodschappen doen in de supermarkt is ideaal.

Handige bestseller

Na jarenlang topnoteringen in de bestseller lijst van de iPhone AppStore, is deze versie iOs en Android uitgebreid tot 24.350 woorden, een bijna verdubbeling ten opzichte van eerdere versies.

Een nieuwe functionaliteit: laat je woorden of zinnen in het Frans uitspreken door Victor of Julia en voorkom daarmee misverstanden of gênante situaties. Kortom: niemand hoeft meer met een mond vol tanden te staan in een Frans restaurant of supermarché.

Wat krijg je op je bord in Frankrijk?

Natuurlijk is een entrecôte frites bestellen een veilige keuze waar niets mis mee is. Maar wat krijg je als je ‘salade de museau’ bestelt? En heb je wel zin in ‘rillettes d’oie’’? En komt het wel uit om ‘poulet aux quarante gousses d’ail’ te eten, gezien je verdere afspraken? Hoe zeg je “glutenvrij’?

Deze zeer uitgebreide app van taleninstituut Interculture is voor iedere Nederlander die zich lekker wil laten verrassen met een keuze uit het uitgebreide repertoire van de creatieve Franse kok.

“De zoektocht naar nieuwe culinaire trefwoorden is een uit de hand gelopen hobby geworden van ons vertalers- en docententeam; we pretenderen nu de meest uitgebreide app in Nederland te hebben”, aldus Cobien Heemskerk van taleninstituut Interculture. “Nederlanders vinden het altijd een beetje spannend om iets in het Frans te bestellen. We hebben daarom nu niet alleen de voorbeeldzinnen, maar alle woorden met geluid opgenomen. En je komt zo vaak onbekende gerechten tegen of ingrediënten in de winkel. Die kun je nu “à la minute” opzoeken in deze razendsnelle app”.

Uitgebreid eten en drinken

Met dit gastronomische woordenboek met Franse uitspraak geniet je nog meer van de Franse- en internationale keuken, steeds populairder in Frankrijk. Wil je een tafeltje reserveren of wat bestellen, beluister dan de voorbeeldzinnen onder Restaurant.

Het overzicht van wijnterminologie (1350 termen), is handig als je wijn proeft en je de ober (of sommelier) er iets over wilt vragen.

Ook vind je 400 verschillende kaastermen, superfoods, detox drankjes, smoothies, kooktechnieken, keukenbenodigdheden, recepten terminologie en handige verklarende werkwoorden.

Natuurlijk Franse ingrediënten en producten uit de supermarché, 350 cocktail- en 400 biertermen en veel over gezonde voeding.

Praktisch: aangeven dat je vegetariër, ergens allergisch voor bent of een dieet volgt.

Inhoud

– 24.350 trefwoorden F-N met Franse uitspraak

– Snelle zoekfunctie F-N en N-F (ook combinatie van woorden, accenten typen hoeft niet)

– Wijn (1350 termen)

– Kaas (400 soorten)

– Menukaart

– Restaurant zinnen: Tafeltje reserveren, Aankomst restaurant, Kiezen uit de menukaart, Afrekenen na etentje

– Uitdrukkingen eten en drinken

– Culinaire grammatica (opfris)

– Culinaire Franse uitspraak tips

De app kun je zonder internet gebruiken, voor de Franse uitspraak is wel internetverbinding nodig.

Verkrijgbaar in de AppStore en Google Play Store, zomeraanbieding 3,49.