Frankrijk
Je leest nu

Werkschoenen met ESD normering 

0
Blog

Werkschoenen met ESD normering 

Antistatische en ESD werkschoenen zijn schoenen met een lage elektrische weerstand. In sommige beroepen kan het voor de veiligheid van de drager noodzakelijk zijn om ESD of antistatisch schoeisel te dragen, bijvoorbeeld bij het werken met elektriciteit. Wij hebben een ruim assortiment ESD of antistatische werkschoenen in ons assortiment.

wat is verschil tussen ESD en antistatisch? 

Beide soorten werkschoenen verminderen dus de vorming en geleiding van statische elektriciteit, maar wat is nu precies het verschil?

Antistatische werkschoenen hebben een weerstand van 0,1 tot 1000 MΩ (Megaohm), terwijl ESD werkschoenen een weerstand hebben van 0,1 tot 100 MΩ (Megaohm). Dit maakt ESD-werkschoenen geschikt voor industrieën waar vaak met gevoelige elektronische componenten, zoals microchips, wordt gewerkt. Het ontbreken van statische ontlading kan ernstige schade aan elektronische producten veroorzaken. Bovendien zijn ESD-veiligheidsschoenen ook noodzakelijke items in de werkomgeving met explosiegevaar. Bijvoorbeeld bij het werken met gassen, chemicaliën, explosieven of stofexplosies. Als er geen lozing is, is het risico op brand en explosie in een dergelijke omgeving veel groter.

Waarom is het belangrijk op die normering te dragen? 

Komt u tijdens uw werkzaamheden in aanraking met materialen of apparatuur die statische elektriciteit kunnen veroorzaken? In dit geval is het erg belangrijk om speciale werkschoenen te dragen die de ontlading neutraliseren. Als u dit niet doet, kan dit leiden tot schade aan uw apparaat of, in het ergste geval, tot een explosie. Wij raden u daarom aan altijd geschikte geleidende werkschoenen te dragen die elektrostatische ontlading neutraliseren, zodat de lading op een gecontroleerde manier vrijkomt. Zo bescherm je jouw apparaten en krijg je geen schok.  

Werkschoenen met S3 normering

S3-werkschoen werkschoenen bestellen? Ten eerste is de S3-werkschoen erg veilig, omdat hij zowel de neus als de zool heeft. Zware voorwerpen en vallende voorwerpen kunnen uw tenen in deze schoenen niet beschadigen en scherpe voorwerpen op de grond kunnen de schoenen niet binnendringen. Veelvoorkomende voetblessures worden vermeden. Deze werkschoenen zijn ook waterafstotend. Dit maakt ze een echte aanrader voor buitenklussen en werken in natte omstandigheden. Zoals je hierboven leest zijn de S2 werklaarzen ook waterdicht, maar bieden ze geen zoolbescherming. Bekijk beste vekocht werkschoenen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *