Frankrijk
Je leest nu

De mooiste hoogtepunten van Parijs 

0
Frankrijk-Plaza - Parijs Eiffeltoren
Blog

De mooiste hoogtepunten van Parijs 

Parijs is een stad die barst van de bezienswaardigheden! Misschien verblijf je maar één of meerdere dagen in Parijs. Dan is het handig om te weten wat je zeker gezien moet hebben in korte tijd. Daarom vind je hier de mooiste en belangrijkste hoogtepunten van Parijs zodat jouw stedentrip onvergetelijk wordt! 

Louvre

Het Louvre is hét kunstzinnige hart van Parijs. Dit is één van de grootste kunstmusea ter wereld, te herkennen aan de grote glazen piramide voor het museum. Je ziet er kunstwerken van allerlei schilders, ook Hollandse Meesters. Het beroemdste kunstwerk van het museum is de Mona Lisa! Wanneer zie jij haar in het echt?

Eiffeltoren

Hoe kan het ook anders… de Eiffeltoren is dé eyecatcher van Parijs. Ooit is het gebouwd voor de Wereldtentoonstelling en zou het maar tijdelijk in Parijs staan. Daar is al lang geen sprake van, want de Parijzenaren vonden deze toren zo fascinerend dat ze besloten om het te laten staan. Tijdens jouw stedentrip in Parijs kun je zowel met de lift als vele trappen tot hoog de toren beklimmen. Er is in de Eiffeltoren zelfs een restaurant waar je kunt eten en drinken met zicht op de skyline van Parijs, hoe gaaf is dat!

Notre-Dame

Wie kent het verhaal van de Notre-Dame nou niet? Het is naast de Eiffeltoren de belangrijkste bezienswaardigheid in Parijs. Bewonder de kathedraal vol talloze details waar je niet uitgekeken op raakt. Je vindt de Notre Dame op een eiland midden in de Seine: Ile de la Cite. Een prachtige ligging!

Arc de Triomphe & Avenue des Champs-Elysees

Eén van de drukste verkeerspunten van Parijs wordt gesierd door de Arc de Triomphe. Dit is een gigantische triomfboog. Via dit kruispunt kun je naar Avenue des Champs-Elysees, één van de belangrijkste winkelstraten van Parijs. Je vindt in deze lange winkelstraat de meest exclusieve modewinkels. Dat wordt shoppen!

Sacre Coeur & Montmartre

Ooit, ver terug in de tijd, was Montmatre een opzichzelfstaand dorp net buiten Parijs. Echter is Parijs zo groot geworden dat Montmartre tegenwoordig een wijk is in Parijs. En wat voor een wijk, want dit is één van de leukste wijken van Parijs. Het is er romantisch en kunstzinnig tegelijk! Vlakbij Montmartre ligt de Sacre Coeur. Deze witte basiliek ligt hoog op een heuvel waardoor je een fenomenaal uitzicht hebt over de stad! 

Meer tips om te zien of te doen in Parijs

Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te doen in Parijs omdat het zo’n grote stad is. Andere toffe plekken in Parijs zijn: 

  • Centre Pompidou, een museum voor moderne kunst. 
  • Voetballiefhebbers kunnen niet wachten om het stadion van Paris Saint Germain (PSG) te zien. 
  • De Catacomben van Parijs, een ondergronds tunnelsysteem met skeletten. 
  • Jardin du Luxembourg, een luxe en sierlijk paleis met schitterende tuinen. 
  • Montparnasse, een hoge wolkenkrabber waar je met een snelle lift naar het observatiedek kunt voor een geweldig uitzicht over héél Parijs! 
  • Parijs met kinderen bezoeken? Maak tijd vrij voor Disneyland Parijs! 

Wil je Parijs in het echt beleven? Vraag advies aan een reisbureau Frankrijk en boek gemakkelijk en vertrouwd via een Frankrijk specialist!

About Author

Op www.vakantie-azoren.nl ontdek je alles over de kleurrijke Portugese archipel: de Azoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *